Cum pot eu să-mi cresc afacerea?

Cum pot eu să-mi cresc business-ul? Eu am o firmă micuța!

Asta este una din întrebările mele preferate, recunosc😊 Și asta pentru că, dacă ai ajuns la aceasta întrebare înseamna că antreprenorul din tine își permite să se gandească să treacă la urmatorul nivel.

Știu! Presiunile și tensiunile de a-ți conduce business-ul, care este la început (faza 1, cea din primii 1 – 3 – 5 ani) de cele mai multe ori te mențin în stadiul de gândire operațională – tactic și mai puțin către strategie – dezvoltare, mulți antreprenori refuză să se gandească la next step din cauza … fricii 😊

Frica că: încă nu e momentul, încă nu am suficienți bani, poate nu mă voi descurca, iar motive se vor găsi mereu, crede-mă. Pot să-ți mai dau 10-15 exemple personale, căci da! și eu am fost aici.

Există 2 tipuri de frici:

          Cea buna fără de care noi n-am putea trăi: frica de înălțime, frica de pericole, frica de foc – practic este  instinctul nostru de supraviețuire. Fară ea am sari în gol de la înaltime, am băga mâinile în foc, am traversa fără să ne asiguram. Avem nevoie de ea toata viața.

          Și cea mai puțin bună, care ne ține pe loc. Este frica care ne ține în zona de confort, pentru că o știm, ne e bine aici, am “văzut” deja cam toate șcenariile posibile și știm cum să operăm cu ele, suntem “acasa”. Însă întrebarea care se pune este:…cât stau aici? Cum știu că e timpul să ies de aici și să-mi cresc business-ul?

 Ți-ai răspuns chiar tu 😊 Atunci când începi să te gândești la: Cum ar fi dacă business-ul meu ar avea mai mulți clienti? Ce ar trebui să fac ca să mă fac mai cunoscută ca brand/business? Ce produse/servicii noi aș putea adăuga/schimba/îmbunătați? Eii… atunci știi că visul tău începe să vrea să iasă la lumină și să crească.

Chiar dacă te sperie gândul, chiar dacă nu ai toate instrumentele la îndemână și nu știi care e primul pas pe care e necesar să-l faci, ceva din tine te zgândeă să te gândești la asta și să vrei mai mult.

 Îți aduci aminte? Așa ai pornit la început și business-ul: de la o idee, de la un vis, iar acum el vrea să crească, ajută-l.

 Sunt aici să-ți ofer suport și să merg alături de tine, însă TU antreprenorule ești cel care trebuie să parcurgă drumul. Eu am să te ghidez, am să-ți pun la dispoziție instrumente, am să te ajut să găsești claritate și să-ți creezi singur acel plan care te ajută să depășești provăcările în dezvoltarea business-ului tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published.